Arī šogad pavasara noskaņās laivosim Ķemeru Nacionālajā parkā. Un kā katru gadu būsim priecīgi redzēt laivotāju pulkā gan jau pazīstamos Ķemeru nacionālā parka un Dabas aizsrdzības pārvaldes  organizētās Ķemeru Ceļotāju dienas fanus, gan interesentus, kuri nolēmuši laivot šajā maršrutā pirmo reizi. 

  • Datums – Ķemeru ceļotāju diena – 6. maijs.
  • Maršruts: Vēršupīte – Slokas ezers – Vecslocene (10-11 km) Maršruta karti skat šeit ->

Laivosim pa Vēršupīti līdz Slokas ezeram. Vēršupītē jārēķinās ar dažiem kritušiem kokiem. Pirms Slokas ezera otra – Slokas ezera taka (vairāk par taku skat. DAP mājaslapā). Atliks laika arī no ūdens izpētīt Slokas ezera niedrāju labirintus un iebraukt Vecslocenē, un un finišēt īsi pirms Vecslocenes ietekas Lielupē.

  • Maršruta garums: 10-11 km. 3-5 stundas. Iepriekšēja pieredze nav nepieciešama.
  • Tiekamies Ķemeros pie tiltiņa pār Vēršupīti uz Ķemeru-Jaunķemeru ceļa pl.: 10:00.
  • Starts no tiltiņa pār Vēršupīti uz Ķemeru-Jaunķemeru ceļa.

Jāņem vērā, ka pavasaris ir putnu ligzdošanas laiks un, tā kā maršruta apkārtnē ligzdo arī retas putnu sugas, regulāra un intesīva šī maršruta izmantošana šajā gada laikā nav vēlama. “Jūras laivas” šo nosacījumu ievēro, un tradicionāli piedāvā tikai vienu īpašu pavasara braucienu pa Vēršupīti Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju dienas ietvaros. Brauciens tiek organizēts tā, lai tā dalībnieki patiesi atbilstu “īpašo viesu” statusam – bez liekas trokšņošanas un uzkavēšanās vienuviet, dodot iespēju šīs vietas īstajiem saimniekiem (zvēriem, putniem u.c.) netraucēti doties savās ikdienas gaitās un rūpēties par jauno paaudzi.

  • Pirms laivu brauciena Dabas aizsardzības pārvalde Meža Mājā  piedāvā iespēju noklausīties lekciju par maršrutā sastopamo reto un aizsargājamo putnu sugām un to paradumiem.


Izmaksas:

  • Cena laivu nomai ar laivas transportu:
  • vienvietīga laiva (kajaks; SOTs) 26 €
  • divvietīga laiva (kanoe; SOTs) 37 €
  • trīsvietīga kanoe 39 €
  • četrvvietīga kanoe (divi pieaugušie + divi bērni) 41 €
  • hidrotērpa noma 5 €

Pieteikšanās:

noma@seakayak.lv
+371 29466501

This Post Has 9 Comments

  1. Didzis

    Labdien!

    Vai vēl ir iespēja pieteikties?

    Divām personām

  2. Seakayak.lv

    Sveiki. Uz 6. un 7. datumu (Ķemeru Ceļotāju dienas pasākumi) Dabas aizsardzības pārvaldes noteiktais dalībnieku skaita limits jau sasniegts. Vēl var pieteikties uz 1. un 4. maiju Vecslocenē.

  3. Madraa

    Sakiet, vai ir pieejams info par 1. un 4. Maija laivu braucienu?

    1. Luīze

      Labdien! Principā pasākuma plāns tāds pats. Vienīgā atšķirība ir starta vieta, nevis tiltiņš pā Vēršupīti, bet pār Vecsloceni.

  4. kaspars

    labdien,
    vai 1. vai 4. maijā vēl ir pieejama dalība?
    br
    kaspars

  5. Seakayak.lv

    Sveiki! Uz šiem datumiem vēl ir pieejamas brīvas vietas. Pieteikšanās e-pastā noma@seakayak.lv Tel.29466501. Zvanīšana varbūt ne gluži divos naktī, bet OK arī brīvdienās un ārpus darbalaika.

  6. Silka

    Vai iespējams laivot šajās dienās ar privātām laivām, ja piesaka dalību, kādā no dienām!

  7. Seakayak.lv

    Sveiki. 1. un 4. maijā būs mazāk cilvēku (ar startu no Vecslocenes), tad varat pievienoties – tikai piesakieties lūdzu e-pastā.

Comments are closed.