Turpinot pagājušajā gadā aizsākto, nācis klajā 2014. gada Latvijas bāku kalendārs. Kalendāra un bāku foto autors Raimonds Rāts.

Kalendārā iekļautas sekojošas bākas un īss apraksts par katru no tām: Ķurmraga, Ainažu, Salacgrīvas, Mērsraga, Daugavgrīvas, Kolkas, Ovīšu, Papes, Liepājas, Akmeņraga, Užavas un Miķeļbāka.

  • Kalendāru *.pdf  formātā varat lejuplādēt  šeit>>
  • Kalendāru drukātā formātā var iegādāties zvanot Raimondam +37126014434

Eksemplāru skaits ierobežots.

This Post Has 7 Comments

  1. Egmonts

    Apsveicami! Ievērojiet, ka autora skatījums uz šiem aizraujošajiem cilindrveida vertikālajiem objektiem ir kļuvis daudz gaišāks, precīzāk, baltāks (ir sniegs). Cik zinu nākošajam gadam šajā žanrā varēsim sagaidīt ko jaunu, jo autors ir uzsācis radošos eksperimentus mēģinot šīs ceļu rādošās uguns zīmes iemūžināt nestundā, nelaikā un nevietā – tātad kreatīvas inovācijas (atvainojos – radoši jauninājumi) neizpaliks! Paldies Raimondam!

  2. Uzha

    Nu tad, beidzot, arī es esmu šī skaistā kalendāra īpašnieks! Ko lai saku. Teikšu vienkārši – man patīk! Neko pielikt, neko noņemt. Ja jādomā par recenziju, tad tā būtu šāda:
    ” Teikt, ka būtu pati pilnība – nevaru (nekļūdās tie, kuri neko nedara). 🙂 Tātad – kļūdas ir ar “Augusta” pareizrakstību, domu zīmes saliktas nepareizi (uzsākot jaunu rindu). Tad vēl nesaprotama ir darba dienu saīsinājumu lietošana (Pi. Tr. un Pie. man patīk vislabāk!) 🙂 Kādēļ netiek lietots vispār pieņemtie saīsinājumi (P, O, T, C, Pk, S, Sv)? Ok, lai tas paliek autora un viņa piesaistītā kolektīva ziņā. Patīk, ka kalendāra fons ir pašas fotogrāfijas palielināts pašas bildes attēls. No stila viedokļa, domāju, ka vēl labāk būtu taisīt lielāku bildi, un likt gaišāku puscaursīdīgu rāmi apkārt. Tad fons un bilde ideāli saplūstu kopā, veidojot tādu kā pāreju.”
    Tās visas ir “blusas” un gaumi tak nestrīdas. Paldies Raimondam par skaisto, šī gada dekorāciju, kas rotās manu darba istabu!

  3. Seakayak.lv

    Nu ko … Paldies, Raimondam par darbu un uzņēmību! Man patīk! Nākošajiem darbiem vēl ir uz ko tiekties un augt. Pievienojos Ulda apcerējumiem par dienu saīsinājumiem un citiem niekiem, bet ikdienas prieku no rīta skatīt kādu bāku tas netraucē 🙂
    Luīze

  4. La Marie

    Gratulācijas, Raimond!
    Man ļoti patīk. 🙂
    Es kā vairāk uz vizuālo jeb foto orientēts cilvēks domuzīmes un rāmjus ne-pamanīju. Toties – es pamanīju, ka janvāra bilde, piemēram, ir jauši/nejauši trīsdimensionāla sanākusi. Nav vajadzīgas 3D brilles un biļete uz Forum Cinema.
    Protams, protams, dažas bildes ir uzņemtas par daudz ar “blur” efektu (fotogrāfi sapratīs, pārējie varbūt arī nepamanīs 😉 ). To vajadzētu labot, un, šķiet, tieši tādēļ Raimonds ir jaunu objektīvu sarūpējis.
    Ko es novēlētu: lai izdodas atrast jaunus rakursus un kompozīcijas formas, varbūt pievēršot arī vairāk uzmanības detaļām.
    Paldies, Raimond! Ar prieku izmantošu šo kalendāru visa šī gada garumā! Lai veicas!

  5. Egmonts

    Jā, Mārīt, februāra un jūnija bildes ir paplūdušas. Ņemot vērā apstākļus (februāra bilde – nakts bilde, jūnija – no laivas bildēts), drīzāk šķiet, ka runa ir nevis par pēcapstrādi, bet izejas materiāla “īpatnībām” ;))
    Nesenā Kihnu salas brauciena gaitā noprovēju Raimonda jauno objektīvu (35, F2, APS-C formāta fočiks) “Amālijas” salongā. Secinājums – ļoti labs portretu objektīvs pašaurās telpās 🙂

  6. La Marie

    Egmond, portretiem labāk izmantot, sākot no 70 mm (pilnizmēra matricas kamerai). Platāki objektīvi deformē sejas proporcijas (jo platāks, jo bēdīgāk), kā arī neļauj pienācīgi portretējamo seju izcelt no backgrounda. Nu tāda mana pieredzīte… Ja vien varu, tad atkāpjot tālāk. Protams, fiksētie objektīvi (nevis zoom) ir daudz precīzāki un kaut kādā mērā kvalitatīvāki. Vienīgi, visām dzīves situācijām vajag ļoti daudz fiksēto objektīvu vienlaicīgi 🙂

  7. Egmonts

    Tāpēc jau arī mana piebilde par “īpašiem apstākļiem” – šaurām telpām. Citādi tas ir “normālfokusnieks” (ekviv. 55mm), kas gan nav nemaz tik tālu no klasiska portretnieka (~85mm). Ņemot vērā Raimonda selektīvo aizrautību objektu izvēlē, brīnos ka Canon vēl nav ieviesis objektīvu klasi “bācinieks”. ;)) Lūk te gan nevaru paspīdēt ar konkrētu priekšlikumu, kāds varētu būt ideālais “bācinieks”…

Comments are closed.