Sestdien, 15. decembrī Daugavgrīvā pie jūras Raimonds prezentēja savu projektu – 2013. gada Latvijas bāku kalendāru.

Bāku bildes tapušas vairāku gadu garumā gan kajakojot, gan apceļojot bākas ar velosipēdu un kājām no sauszemes.

Kalendārā iekļautas bākas no visas Latvijas piekrastes: Daugavgrīvas, Ainažu, Akmeņraga, Liepājas, Ovīšu, Užavas, Slīteres, Mērsraga, Salacgrīvas, Kolkas, Papes un Miķeļbāka.

Pirmie kalendāri nodrukāti nelielā tirāžā, nākamā gada ieceres ir ambiciozākas.

Sveicam un prieks par mūsējiem!

  • Latvijas bāku kalendārs 2013:

 

This Post Has 15 Comments

  1. Raimonds

    Liels paldies visiem pasākuma dalībniekiem.Bākas apskate,mola gājiens/spītējot vējam/ un jaunu jūras piedzīvojumu plānošana,bija tikai maza daļiņa no dienas programmas.Ļoti žēl,ka nevarēja ierasties visi uzaicinātie.Ceru,ka nākamais kalendārs būs kolektīvs projekts.

  2. mARIS

    Vai būs kaut kā pieejams

    1. Raimonds

      Centīšos palīdzēt, bet ne viss no manīm atkarīgs.

  3. Edža

    Man arī bija iespēja aplūkot šo kalendāru klātienē, visumā piekrītu Uzha(s) viedoklim. Priekš pirmā sanāca ļoti labi, nākamajam jāsarūpē daudz bildes atbilstošiem gadalaikiem. Malacis Raimi, jāturpina tālāk!

  4. vasjox

    Cepuri nost un kāju virsū Raimonda priekšā par ieguldīto darbu, laiku un resursiem. Lai nākamreiz izdotos vēl labāk, izteikšu savu subjektīvo nespeciālista viedokli. Uldis jau minēja, ka visas bākas fotografētas labā laikā un apgaismojumā. Tas vieš zināmu vienmuļību. Nav dinamikas, nav stāsta, nav ekspresijas, autora attieksmes.
    Dažas sagūglētas bildes ilustrācijai:
    http://images.wisegeek.com/lighthouse-with-stormy-seas.jpg
    http://dacarc.files.wordpress.com/2010/03/diff-lighthouse-wave.jpg
    http://flimgeeks.com/wp-content/uploads/2010/05/lost-lighthouse31.jpg
    http://static.environmentalgraffiti.com/sites/default/files/images/15_lighthouse_0.jpg

    Manuprāt, ir lieliski, ka ir kur augt un uz ko tiekties. Lai veicas!

  5. La Marie

    Mani kā kolēģi laivošanā un fotogrāfēšanā, ļoti patīkami pārsteidza kalendāra vizuālais izskats un vismaz i-netā bildes ir kvalitatīvas. Turklāt kompozicionāli labi kadrējumi. Tas nekas, ka pārsvarā vasara – dzīve liekas saulaināka 🙂
    Malacis, Raimond! Patiesi žēl, ka netiku uz atvēršanas svētkiem. Lai veicas arī turpmākie projekti! 🙂

  6. Raimonds

    Paldies visiem par objektīvo kritiku.Kad nākošā kalendāra materiālus vākšu atcerēšos gan Uzhu, gan Vasjoku,kas noteikti palīdzēs tik pie PAPES ,UŽAVAS un citām bākam nakts vai saulrieta laikā.Tad būs gan dinamika, gan ekspresija ,gan autora attieksme.Kolektīvs projekts vienmēr būs labāks ,jo ir materiāls, ko izvelēties.Visiem paldies un tiekamies dabā vācot materiālus jauniem kalendāriem.

  7. Uzha

    Prieks, ka skatījumā piedalās vēl laivotāji un dalās idejās. Katrā ziņā arī var piekrist Mārītei – saulains skatījums arī ir nepieciešams. Līdz ar to viss ir atkarīgs no galvenā autora (Raimonda), kādu vēstījumu viņš vēlējās teikt ar kalendāru. Katrā ziņā es izteiktu priekšlikumu 2013.g. Varbūt varam nospraust tēmu par kādu taisam aiznākamā gada kalendāru? Un tad saistībā ar nosprausto tēmu arī visi sūtam galvenam organizatoram (Raimods?) bildes par attiecīgo mēnesi. Rezultātā 2014.g. bilžu kalnedārs būs ar dažādiem kadrējumiem un skatījumiem uz vienu un to pašu “problēmu”, no kurām tad arī varēs izvēlēties tās 13 TOP bildes. Rezultātā – produkts pēc Vasjoka vārdiem nebūs vienmuļš, statisks, pēc maniem – tikai saulainas bildes u.t.t. Patreizējā izpildījumā, neviens (es tik tiešām nezināju) pat nenojauta Raimonda nodomu būvēt kalendāru.
    P.S. Šodien uzdāvinājām somu kolēģim kalendāru. Viņam un citiem maniem kolēģiem tas ļoti patika un lūkoja ar lielu interesi. Tā kā tautai – patīk, un ir interesanti. Tātad mērķis ir sasniegts! Līdz ar ko ieteikums nākamajam kalendāram – mazākiem burtiņiem klāt mēneša/dienu nosaukumus arī angļu valodā… Jo kā prezentācijas materiāls vienkārši ideāls!
    P.P.S. Moš ir arī jāmēģina pieteikt/rakstīt kalendāra izdošana kā LV popularizēšanas projektu?

  8. Egmonts

    Skiet, ka vienigi varu piekrist gandriz visam, ko Uldis rakstijis 1. komenta ;). Diemzel, nesanaca ierasties uz prezentaciju ar visu tur notikuso introspektivo iesildisanos 😉 (Autors mineja, ka pec tas vel vismaz kadu nedelu nebus akuta velme uz likvido introspekciju). Drusku iesmaidiju par Vasjoka neapturamo velmi pec dramatiskam scenam. Hmm, bet par to autora skatijumu laikam uzjautasu, kad nakamreiz redzesu Raimondu focejam kadu vertikalu cilindrisku objektu ;).. Lai izdodas ieceres!

  9. vasjox

    Egmont! Dramatismam ir jābūt, savādāk es nerotaļājos! 😀

  10. Regīna

    Malacis Raimond, apsveicu ar panākumiem, sasniegto un paveikto!
    Liels prieks par Tevi – cilvēku, kas seko savam sapnim, kas piepilda savas vēlmes, izvirza jaunus mērķus un tos sasniedz!
    Neapstājies – turpini savu ceļu, tas Tevi pilnveido, iedvesmo un rada prieku pārējiem!
    Ja būtu iespējams, labprāt iegādātos Tavu lielisko kalendāru (vai iemainītu pret žāvētām vistiņam vai pašceptu tortīt :))
    Tā turpināt, Raimond!

  11. Regīna

    Lielisks kalendārs, Raimond!
    Ļoti, ļoti ļoti labas bildes, patīk saules atspulgi bākās, lieliskie rakursiun redzamā apkārtne.
    Skarbus laika apstākļus tā pavisam arī neprasās,tāpat jau viss ir pa skarbo…
    Kalendārā tomēr ieskatos diezgan bieži un vismaz tur ir kaut kas saulains, skaists, nomierinošs, cēls un arī romantisks 😉

    Ieskatories katrā bildē,varu kaut mazliet aizceļot prom no ikdienas.

    Patiešām rodas vēlēšanās apskatīt visas tās bākas klātienē.

    Par to raupjumu, uz kalendāra, runājot, tas tiešām ir – uz akmeņiem, uz rūsas, kur krāsa mainās, liekas, ka ar nolūku, diezgan interesanti, bet drošivien jau, ka krāsas specifika.
    Ar acīm diemžēl nevar sataustīt, bet pārglaudīju katru bildi – interesanti!

    Liels Paldies, Raimond!
    Lai Tev pietiek iedvesmas un resursu nākamajam kalendāram 🙂

    P.S. Tavu vārdu gan gribējās kaut kur izlasīt un bildi ar bāku, laivu vai riteni redzēt, pārējais viss ir Lieliski!

  12. robis

    runas te daudz un dažādas, bet to kalendāru galu galā kaut kur var arī iegādāties?

    1. Seakayak.lv

      Šis bija nekomerciāls testa projekts ar nelielu tirāžu (t.i., kalendāri beigušies). Tā kā interese ir, nākamgad jādrukā vairāk.

  13. mARIS

    Kalendārs vēl nedēļu atpakaļ bija dabonams Rozes grāmatnīcā uz Barona ielas. Vēl var piezvanīt uz Jāņa sētu un paprasīt kurās Jāņa sētās ir (decembrī, kad zvanīju bija 3 gab Alfa un viens Molā, pārējie izmētāti pa Latviju)

Comments are closed.