Ministru kabinets attālinātajā sēdē otrdien, 7. aprīlī, nolēma saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto infekciju Covid-19 Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju pagarināt vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Tas nozīmē, ka vismaz līdz 12. maijam nevarēs notikt ne publiski, ne privāti pasākumi, kā arī jāturpina ievērot stingrie pulcēšanās ierobežojumi. Līdz ar to, Ķemeru Ceļotāju diena 2. maijā nenotiks. Ar visiem, kuri pieteikušies, sazināsimies individuāli.

Pavasaris Ķemeru Nacionālajā parkā nebūtu iedomājams bez Ceļotāju dienas – plašākā un daudzveidīgākā notikuma, kas ar visdažādāko aktivitāšu palīdzību ļauj atklāt šo neticami daudzveidīgo teritoriju atkal un atkal no jauna.

Šogad Ceļotāju diena notiks sestdien, 2. maijā.

Būs gan pārbaudītas vērtības, kas gadu no gada izpelnījušās lielu popularitāti, gan arī virkne dažādu jaunumu.

Sekojiet līdzi informācijai Ķemeru Nacionālā parka Facebook lapā un Dabas aizsardzības pārvaldes tīmekļa vietnē www.daba.gov.lv, lai uzzinātu par piedāvājumiem un jaunāko informāciju!

Ķemeru Ceļotāju dienas laivu brauciens

Mēs Ceļotāju dienas ietvaros piedāvājam laivošanu Ķemeru Nacionālā parka teritorijā. Sāksim Vēršupītē, tad šķērsosim Slokas ezeru un turpināsim laivot pa Vecsloceni. Vēršupīte putnu ligzdošanas sezonā laivojama tikai saskaņojot ar Ķemeru nacionālā parka administrāciju un ievērojot vairākus ierobežojumus.

Vēršupīte – Slokas ezers – Vecslocene.  Maršruts ~11-12 km, ~4-5 stundas.

Vēršupīte un Vecslocene pieskaitāmas pie mazupēm – t.i., laivojama pavasaros un rudeņos, kad upēs ir pietiekams ūdens līmenis. Vasarā abas upītes parasti laivojamas nav. Upes ir interesantas ar to, ka ir vienas no retajām, kas tek caur purvu. Līdz ar to, jāizmanto sezona. Mūs sagaida purva videi raksturīgi dabasskati un dzīvā daba, kas padara šo laivu braucienu īpašu.  Maršruta apraksts

Pasākuma norise

  • Tiekamies startā, pārdzenam uz finišu automašīnas (uz finišu brauc tikai šoferi, kurus atvedam atpakaļ uz startu ar savu transportu. Pārējie gaida pie laivām startā)
  • Sākam laivot. Laivojam bez steigas.
  • Pikniks Slokas ezerā pie Putnu torņa.
  • Šķērsojam Slokas ezeru un turpinām ceļu pa Vecsloceni
  • Finišs uz tiltiņa pirms Lielupes pie automašīnām.

Ja interese būs liela, domāsim par papildus braucieniem, bet ar startu Vecslocenē.

Kas jāņem vērā

Pasākums ir laivotājiem bez pieredzes un bērniem draudzīgs, taču iespējamas arī dažas mazupēm raksturīgas grūtības. Pieredze Ceļotāju dienās liecina, ka tomēr jāpiemin sekojoši aspekti:

  • 10-12 km būs jāairē pašiem (arī 2 km šķērsojot Slokas ezeru)
  • Lai cik mierīga un sekla būtu upe, toerētiska iespēja apgāzties ir vienmēr! Labā ziņa – ūdens būs silts.
  • Iespējami pāri upei pārkrituši koki.
  • Laivosim purvainā apvidū. Dažos maršruta posmos var būt zems ūdens līmenis, kas nozīmē kāpšanu ūdenī un laivas vilkšanu vai citas apstākļiem atbilstošas grūtības. Ūdens daudzumu organizējot pasākumu savlaicīgi (kā šajā gadījumā) nevar prognozēt. Ir bijuši gadi, kad ūdens pietiek, ir bijis, kad bebru dambji Vecslocenē aiz Slokas ezera nobloķējuši upi – gultne dubļi, lai gan tikai dažas dienas iepriekš šis posms bija labi laivojams. Rezultātā krietnu gabalu “pārgājiens ar laivu”.

Vieni šādas varbūtības uztver kā interesantu piedzīvojumu, taču ir cilvēki, kuriem šāds mazo upju formāts nepatīk vai sagādā grūtības. Ja piederat pie pirmajiem:

Izmaksas

  • 1 vietīga laiva € 26,–
  • 2 vietīga laiva € 37,-
  • 3 vietīga laiva € 39,
  • 4vietīga laiva (2 pieaugušie, 2 bērni) € 41, –

Pieteikšanās aizpildot formu:

Vietu skaits ierobežots.

Laivu nomas pieteikuma forma

Persona uz kuras vārda tiks veikta rezervācija un slēgts nomas līgums
Lūdzu pārbaudiet vai pareizi ievadījāt E-pasta adresi, lai mēs varētu ar Jums sazināties!
Lūdzu pārbaudiet tālruņa numuru, lai mēs varētu ar Jums sazināties!
* Lai atzīmētu, klikšķiniet uz laivas attēla.
Atzīmējiet, ja izvēlējāties vienvietīgu laivu
Atzīmējiet, ja izvēlējāties divvietīgu laivu
Atzīmējiet, ja izvēlējāties trīsvietīgu laivu
Atzīmējiet, ja izvēlējāties četrvietīgu laivu
* Pieteikumi tiek reģistrēti to saņemšanas kārtībā. Nomas pieteikuma nosūtīšana neapstiprina laivu rezervāciju. Par inventāra pieejamību un rēķina apmaksu sazināsimies ar Jums tuvākajā laikā.
Jūsu dati mums nepieciešami pasūtījuma noformēšanai. Tie netiks izmantoti mārketinga nolūkos.

Sīkāka informācija:

+37129466501

Jaunumi E-pastā

Interesē dalība mūsu organizētajos pasākumos? Saņem Seakayak.lv jaunumus E-pastā un vienmēr uzzini pirmais!

Loading